3 неща, които не трябва да забравяме преди старта на зимния сезон

 

Зимата чука на вратата, а хотелиерите започват усилено да промотират своите пакети и специални оферти за студените месеци. С наближаващите почивни дни, празници и възможности за ски преживявания, започва и подготовката за старта на зимния сезон.

Има толкова много неща, които един хотелиер трябва да свърши, че много от задачите остават на заден план. Ето обаче какво задължително не трябва да забравяме преди старта на зимния сезон:

1. Да определим кои са нашите гости

Най-важната задача, която всеки хотелиер трябва да реши, е кого се опитва да привлече в хотела. Правилното таргетиране е основа за успешни резултати. Групите гости, които предприемат пътуване през зимните месеци, са много и не можем да угодим на всички. Затова трябва внимателно и обмислено да определим коя е нашата целева аудитория.

Зимните хотели имат само няколко месеца в годината, от които трябва да се възползват максимално. Затова е добре да знаем кого ще се опитваме да привлечем с нашите пакети, за да знаем как да го направим.

2. Да си поставим достижими и измерими цели

„Да постигна по-голяма печалба от миналата година“по само себе си не е цел, която може да ни помогне в бизнеса. В хотелиерството трябва да си поставяме ясни, достижими и измерими цели. Само така можем да определим как сме се справили през предстоящия зимен сезон спрямо миналогодишния.

Измеримостта на целите може да се състои в стойността на RevPar, която се опитваме да достигнем, или в броя на новите фенове във Facebook – независимо каква, целта ни трябва да е количествено измерима.

3. Как ще достигнем до аудиторията

Разбира се, че няма как да забравим да промотираме офертите си. Много често обаче може да се изплъзне от ума ни една много важна подробност – всички канали за промоция и дистрибуция на пакетите ни трябва да са в синхрон. Това значи да предаваме едно и също послание в уебсайта си, в социалните мрежи, в туристическите агенции и сайтовете за резервации, а не да действаме на посоки.

Начините, по които можем да достигнем до целевата ни аудитория са разнообразни, но трябва да се съсредоточим върху някои от тях. Освен традиционните начини, можем да използваме и:

  • Групови оферти – подходящи за големи фирмени или семейни групи, тиймбилдинги, Коледни банкети и др.
  • Обратно броене до празниците – със специална оферта за всеки оставащ ден до Коледа или Нова Година
  • Специални намаления за феновете във Facebook – добър начин да измерим ефективността на социалната мрежа като част от каналите ни за продажби
  • Маркетинг чрез съдържание – създаване на хотелски блог с полезна информация за гостите е добър начин за брандинг, изграждане на лоялност и индиректен маркетинг

Каквито и начини да изберем, не трябва да забравяме, че подготовката е ключът към успеха. Ако имаме план за действие и работеща маркетингова и продажбена стратегия, можем да сме сигурни, че зимният сезон ще ни донесе очакваните резултати.

Travel Mind може да помогне в подготовката и цялостния маркетинг на зимни хотели – разгледайте нашите услуги и се свържете с нас!

Препоръчваме Ви да прочетете:

One Comment on “3 неща, които не трябва да забравяме преди старта на зимния сезон

  1. Pingback: vioglichfu.7m.plindex.php?n=25

Вашият коментар

Facebook
Instagram
LinkedIn