10 начина да увеличите феновете си във Facebook

Facebook е един от най-разпространените, но същевременно и един от най-сложните маркетингови канали за всеки бизнес. В днешния дигитален свят почти всички наши клиенти имат профили в социалната мрежа, което ни мотивира да търсим начини да достигнем до тях чрез създаване на фирмена страница. Трудността обаче идва, когато трябва да накараме нашите потенциални клиенти да се превърнат във фенове на Facebook страницата ни, за да виждат нашите новини, промоции и вдъхновяващо съдържание.

Има още много доказателства за това защо Facebook е полезен за нашия туристически бизнес, но днес ще обърнем внимание на начините, по които можем да увеличим феновете си във Facebook.

1. Попълнете профила си

Често подценявана стъпка при създаването на фирмена Facebook страница е попълването на цялата необходима информация в полето „За нас“. Непопълненият профил дори може да отблъсне някои клиенти, а това не е резултат, който искаме да постигнем. Предоставете максимално повече информация в страницата си във Facebook, за да дадете причина на потребителите да ви се доверят и да се превърнат във ваши фенове.

2. Предложете нещо полезно

Редовното публикуване във Facebook страницата и ангажиране с вашите фенове ви гарантира непрекъснат поток от нови и нови фенове. Предлагайте полезна, информативна и вдъхновяваща информация, която да стимулира потребителите дахаресват, споделят и коментират вашите публикации. Така страницата ви ще достигне и до техните познати, които могат да се превърнат в нови верни фенове.

3. Facebookbox в сайта

Увеличете феновете си във Facebook като добавите в сайта си кутия за харесване във Facebook. Така само с един клик на мишката, всеки посетител на уебсайта ви има възможност да се превърне във ваш последовател в социалната мрежа. (Насоки от Facebook как да добавите такава кутия в уебсайта си: https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin)

4. Активирайте Facebook коментари в постовете си

Вероятно сте забелязали, че в някои уебсайтове може да коментирате публикациите директно с Facebook профила си. Това не е случайно.

Активирайте Facebook коментарите и в своя фирмен блог (ако все още нямате такъв, вижте защо трябва да създадете фирмен блог още сега), защото, когато потребител коментира с профила си, неговият коментар става видим на стената му във Facebook за всички негови приятели в социалната мрежа. Това ви дава възможност да промотирате страницата си пред повече потребители, които могат да решат да ви последват.

5. Коментирайте във Facebook от името на страницата си

Винаги когато имате възможност и ситуацията е подходяща, коментирайте публикации на други страници във Facebook като използвате името на своята собствена страница. Разбира се, не прекалявайте и не коментирайте коментари без смисъл и връзка с публикацията. Това може да се отчете като спам. За да коментирате от името на страницата си, изберете си публикация на друга страница и кликнете върху малката стрелка в долния десен ъгъл на публикацията. От там ще имате възможност да изберете с кой профил да коментирате.

6. Добавете Facebook авторство към статиите си

Ако поддържате фирмен туристически блог, една от най-важните стъпки е да вградите Facebook авторство към статиите си. Това представлява закачен директен линк към страницата си към всеки пост, който споделяте в социалната мрежа.

Авторството ще ви помогне да увеличите феновете си във Facebook като всеки, който сподели ваша статия, ще „рекламира“ и вашата страница.

Вижте Как да добавите Facebook авторство към своя блог или се свържете с Travel Mind!

7. Поканете приятелите си да харесат страницата ви

В личния си профил във Facebook разполагате с богат арсенал от хора, които биха се интересували от вашия бизнес. Не бъдете zобаче много настоятелни. Поканете веднъж своите приятели да харесат страницата ви във Facebook. Освен, че ще спечелите много нови фенове, страницата ви ще се покаже и пред техните приятели, приятели на приятели и ще достигнете до още повече потенциални фенове, които на по-късен етап да превърнете в клиенти.

8. Добавете линк към Facebook страницата си във всяка блог статия

Отново изтъкваме ползите от поддържането на фирмен туристически блог. Ако редовно публикувате полезни, любопитни, интересни статии, използвайте възможността да превърнете читателите си в последователи в социалната мрежа. Добавянето на линк към Facebook страницата ви с ясен призив за действие в края на всяка статия може да направи чудеса за вашата страница.

9. Тагвайте други страници в постовете си

Отбелязването на други страници във Facebook постовете ви може да покаже страницата ви пред някои фенове на отбелязаната страница. Разбира се, това не трябва да се прави твърде често, за да не ви изиграе лоша шега. Използвайте тази техника, само когато е удачно и подходящо за съответния пост.

Тагването (отбелязването) на други страници става като след знака “@” започнете да пишете името на желаната страница и я изберете от предложенията, които ще се покажат.

10. Платена реклама

Всички стъпки досега изискват много време и практика преди да донесат значими резултати. Най-бързият начин да увеличите феновете си във Facebook е като платите за реклама в социалната мрежа. Разбира се, няма как постоянно да отделяте бюджет за реклама, затова от Travel Mind препоръчваме да комбинирате всички посочени подходи досега с платената реклама. Рекламирането в социалната мрежа също си има своите такткики и специфики, за да може да извлечете максимални ползи от нея. Изградете си ясен план и стратегия, за да може да се радвате на максимални резултати и да постигате добра постоянна комуниникация до желаната аудитория.

Маркетингът в социалните мрежи трябва да се прави след ясно определен план и цели. Той ви дава възможност да достигнете до своите настоящи и потенциални клиенти много по-бързо, лесно и целенасочено. Ако имате нужда от помощ при поддържане на Facebook страницата на вашия туристически бизнес или изграждане на рекламна стратегия във Facebook, потърсете ни и ние ще направим всичко възможно да постигнете целите си!

Вашият коментар