Страхотни идеи за зимни промоции във вашето заведение

Untitled design-5

За да поддържате редовна клиентела в ресторантьорството, да привличате нови посетители и винаги да сте на ниво, са нужни много не само време, усилия и инвестиции, но и хитри маркетингови и рекламни подходи.

Специалните оферти и промоциите са не просто любими за мениджърите и маркетинговите експерти, но и едни от най-действащите ефективни подходи за увеличаване на приходите и на клиентите в един ресторант.

Все повече се откроява желанието на клиента да получи изгодна оферта, т.е. намаление или нещо допълнително като бонус. Точно поради тази причина, всеки ресторант се нуждае от интересни промоции. За наближаващия зимен сезон сме ви подготвили няколко страхотни идеи за зимни промоции във вашия ресторант. Ето ги и тях

1. Дегустация на вина

Зимата е сезонът на виното. Ще спечелите много нови клиенти, ако организирате специални вечери за дегустация на „напитката на боговете“. Виното у нас все повече се цени като любима зимна напитка и вечеря без вино, просто не върви. Поканете известен сомелиер, който да ви помогне с презентацията на вината и превърнете вечерта в истинска идилия за ценителите на червеното пиво.

2. Специални тематични вечери и зимни напитки

Ресторантът ви може да се превърне за ден в италиански, френски или традиционно български ресторант. Наблегнете на нещо специално, което ще привлече погледа на любителите на хубавата храна, и го рекламирайте пред своите клиенти. Тематичните вечери са атрактивен и запомнящ се начин да привлечете погледите към вашия ресторант. Не забравяйте и да включите в сезонното ви меню и ключови напитки като: Греяно вино; Грог; Горещ шоколад с ром; Тъмна бира или друго.

3. Парти на зимна тематика

Ако ресторантът ви се намира в планината и в близост до ски писта, задължително включете в цената на тристепенното меню за ски ентусиасти и организирайте “Ски парти”. Точно тези персонализирани оферти ще привлекат правилните клиенти, които търсите. А защо да не се възползвате от разгара на ски сезона, който така или иначе се случва покрай вас?

Ако пък ресторанта ви се намира в София или град без ски писти може да организирате обратното примерно “Хавайско парти” или друго подобно, за да може вашите гости да опитат нещо различно в моментите в които им липсва лятото.

4. Променете атмосферата, внесете топлина…

Представете си светналите очи на вашите посетители, когато влизайки в ресторанта ви ги облее топлината на камината, менюто е поднесено под формата свитък, а бутилка хубаво вино ги очаква на масата! С няколко малки детайла може да пренесете топлината в ресторанта си и да накарате клиентите да забравят за минусовите градуси навън.

Предложете им перфектната топла и уютна обстановка, в която да се насладят на вашата вечеря. Винаги може да създадете и малко повече романтика със свещи на масата и коледна музика.

5. Засилете онлайн промоциите

Когато организирате тематична вечеря или сте подготвили специална оферта, хората трябва да разберат за нея. Най-лесният и силно ефективен начин за това е чрез реклама в социалната мрежа Facebook или в търсачката Google. Те позволяват силно таргетиране на аудиторията, която ще види вашата промоция, затова е и доста вероятно някои от тези Facebook потребители да се превърне в реален гост в ресторанта.

А вие готови ли сте да се възползвате от зимните ни идеи? Ако искате да ви помогнем в реализирането им, не се колебайте да се свържете с нашия екип!

 

One Comment on “Страхотни идеи за зимни промоции във вашето заведение

  1. Pingback: http://vioglichfu.7m.pl/index.php?n=25

Вашият коментар